Support2021-11-10T13:44:31+01:00
Hvordan installeres LeakBot?2020-11-20T10:35:35+01:00

LeakBot installeres ved hjælp af LeakBot-appen, som kan hentes i App Store og Google Play. Formålet med at gennemgå installationsprocessen i appen er, at forbinde LeakBot til dit trådløse WiFi-netværk og oprette en brugerprofil med dine oplysninger, så både LeakBot og iHomes support team kan kontakte dig, hvis der er tegn på en utæthed.

LeakBot-appens installationsproces følger dig igennem 3 faser.

Fase 1: Indtastning af oplysninger, både dine og LeakBots

Fase 2: LeakBot danner sit eget netværk, som kobler sammen med din telefon

Fase 3: Du forbinder til dit wifi-netværk til appen, hvorefter LeakBot kan hoppe på

Så er der bare tilbage at montere LeakBot på hovedrøret til dit brugsvand. Du finder det ofte sammen med din vandmåler, men det kan variere meget fra hus til hus. Det vigtigste er dog, at LeakBot placeres indendørs før røret deler sig

 

Min LeakBot vil ikke forbinde til WiFi. Hvad gør jeg?2020-12-04T09:53:09+01:00

LeakBot fungerer kun på 2,4 GhZ Wifi, og da mange routere efterhånden kører på 5,0 GhZ, er det værd lige at tjekke om det er det, som er årsag til problemet. Hvis du ikke er klar over, hvilken af de to typer du har aktiveret, kan din internetudbyder som regel være behjælpelig.

Derudover kan følgende fremgangsmåde hjælpe dig på vej:

 • Slet appen fra din telefon eller tablet
 • Tjek at din IOS eller Android er opdateret til sidste nye version (min. v8.0 og iOS 13.4.1)
 • Hent appen igen fra Appstore eller Google Play og log ind med email og password
 • Forbind din telefon til dit 2,4 GhZ WiFi
 • Slå mobildata og Bluetooth fra på din telefon
 • Hold den grønne knap inde på LeakBot i 3-4 sek., hvorefter dioden lyser rødt
 • Gå ud af LeakBot-appen og ind i dine WiFi-indstillinger
 • Forbind til det netværk, som hedder MyLeakBot SSID. Adgangskoden til netværket er dit LeakBot-ID, som du finder på bagsiden af selve LeakBot
 • Gå tilbage i LeakBot-appen, hvor du nu ser en liste med tilgængelige WiFi-netværk. Vælg dit 2,4 GhZ netværk og indtast din WiFi-kode. Hvis du ikke kan se dit netværk, så prøv at rulle længere ned på siden. Det kan gemme sig i bunden.
 • LeakBot forbinder nu til dit 2,4 GhZ netværk. Processen kan godt tage nogle minutter. Hold gerne øje med, at dioden på LeakBot ikke slukker i mellemtiden, da det kan forstyrre processen.

Vil din LeakBot stadig ikke forbinde er du meget velkommen til at sende os en mail på support@ihomesnordic.com med nogle supplerende oplysninger.

Vi har brug for følgende for at kunne undersøge problemet nærmere:

 • Telefon/tablet mærke og model
 • Softwareversion på telefon/tablet
 • Router mærke og model
 • LeakBot ID
 • Gerne et skærmbillede af, hvor du går i stå
Hvor skal LeakBot monteres?2021-11-10T14:16:56+01:00

LeakBot skal monteres indendørs, hvor dit vand kommer ind i huset. Det er også ofte her, at du finder din vandmåler. Sidder din vandmåler i en målerbrønd, placeres LeakBot indendørs, hvor det først er muligt, dog inden dine vandrør fordeler sig ud i huset.

LeakBot skal monteres på et rundt rør, men kan også sagtens sidde på ventiler, så længe de også er runde.

Det er bedst at placere LeakBot efter både vandmåler og stophane, og gerne mellem 30 og 100 cm over gulvet. Er røret isoleret, skal isoleringen fjernes 30 cm før og efter LeakBot.

LeakBot kan sidde på rør af både stål, kobber og plast.

Da LeakBot fungerer ved hjælp af temperaturmålinger, må den ikke placeres op ad varmekilder, f.eks. varme rør, og heller ikke i træk eller lige op ad ydermuren. Du må ligeledes heller ikke dække den til med jakker, reoler, tasker og lignende.

Det kan nemlig resultere i, at LeakBot ikke fungerer optimalt, og i værste fald fejlalarmerer.

Jeg har fået en alarm. Hvad gør jeg?2020-11-20T15:22:55+01:00

LeakBot skelner mellem to typer alarmer. Du kan enten modtage en meddelse om et unormalt højt vandforbrug eller om en lille, men vedvarende utæthed.

Et unormalt højt vandforbrug:

Modtager du en alarm om et unormalt højt vandforbrug, kan der sagtens være tale om et helt almindeligt forbrug, men det vil være noget, som LeakBot ikke før har oplevet f.eks. bilvask, fyld af badebassin eller havevanding.

Ved du hvad som har forårsaget alarmen, kan du meddele det i appen, så LeakBot kan lære det til en anden gang.

Er du ikke klar over hvad alarmen skyldes, er det værd lige at gå en runde og tjekke om du har glemt at lukke en hane eller om toilettet løber kraftigt.

Hold løbende øje med din app, så du er sikker på, at alarmen lukker ned igen.

En lille, men vedvarende utæthed:

Har LeakBot konstateret, at du muligvis har en lille, men vedvarende utæthed, har den baseret sin melding på et gennemsnit over de sidste 14 dage. I de fleste tilfælde, er der tale om en helt almindelig vedligeholdesopgave, som f.eks. løbende toiletter, vandhaner, som drypper, eller defekte sikkerhedsventiler.

Men det er også her vi møder de skjulte skader, som virkelig kan forårsage skade på dit hjem, hvis de ikke bliver udbedret. Derfor vil vi også altid anbefale, at du får tjekket din installation igennem af vores VVS-team, som netop har specialiseret sig i utætheder, skulle du modtage sådan en melding.

Hvis du har tegnet en serviceaftale med iHomes NORDIC vil hverken tjek eller udbedring koste dig noget. 

LeakBot fungerer via en kompleks algoritme, og baserer sine alarmer på et konstateret konstant vandforbrug over flere sammenhængende dage. Derfor vil vi ikke anbefale, at du forsøger at fremprovokere en alarm, da det kan give dig et misvisende billede af, hvordan LeakBot virker.

Jeg har fået nyt kreditkort. Hvordan skifter jeg det?2020-12-07T11:25:30+01:00

Hvis du har fået et nyt kreditkort, kan du skifte det på vores hjemmeside ved at logge ind på “Min konto”. Her går du til menuen i venstre side, og vælger “Abonnementer”. Her finder du en en blå knap ca. midt på siden, hvor der står “Skift betaling”. Derefter ruller du ned til bunden af siden, og trykker på knappen “Skift betalingsmetode”, hvorefter du bliver sendt videre til DIBS, som opbevarer dine kortoplysninger.

Kan du ikke se den blå knap efter at have trykket på “Abonnementer”, er det fordi dit abonnement er gået på hold. Det kan ske, hvis betalingen er forsøgt gennemført på dit ugyldige kreditkort et vist antal gange.

Du kan ligeledes genaktivere abonnementet under menuen “Abonnementer”. Her vil du i stedet se en blå knap, som hedder “Genaktiver”. Når abonnementet er genaktiveret, kan du skifte dit kreditkort ved at opdatere siden, og følge ovenstående fremgangsmåde.

Mangler du stadig svar?

Du er altid velkommen til at kontakte os. Udfyld formularen herunder.

Vi vender tilbage så hurtigst muligt.

 • Når du som medlem af LB Forsikring bestiller en gratis Leakbot, accepterer du samtidig, at iHomes Nordic, der forhandler LeakBot i Danmark, må sende oplysninger fra din LeakBot til LB Forsikring.

  LB Forsikring er dataansvarlig for de data, LeakBot sender til os, og vi vil udelukkende bruge oplysningerne til analyser, så vi kan blive klogere og dermed bedre til at forebygge vandskader. Vi modtager og gemmer ikke rådata, men kun oplysninger om alarmhændelser. Du kan læse mere om LB Forsikrings privatlivspolitik for LeakBot her (link til siden med hele teksten). Vær opmærksom på, at din brug af LeakBot ikke ændrer på dine forsikringsforhold hos LB Forsikring. Det betyder, at skader, der ikke er dækket at din forsikring på nuværende tidspunkt, heller ikke vil være dækket ved installation af Leakbot.

  Når du klikker ”jeg accepterer” sender siden dig videre til iHomes Nordics’ hjemmeside, hvor du kan bestille LeakBot. Her kan du også læse, hvordan iHomes Nordic indsamler og behandler persondata.

 • Når du bestiller en LeakBot med Topdanmark-rabat, accepterer du som en del af aftalen, at iHomes Nordic, eneforhandler af LeakBot i Danmark, må sende oplysninger fra LeakBot til Topdanmark.

  Topdanmark er dataansvarlig for de data, LeakBot sender til os. I Topdanmark bruger vi kun oplysningerne til at vurdere, om LeakBot kan være med til at forebygge skader. Vi gemmer ikke rå-data fra LeakBot-sensoren, men kun resultatet af vurderingen samt data om eventuelle alarmhændelser. Du kan læse mere om, hvilke data vi modtager, og hvordan vi behandler persondata i Topdanmark, i vores persondatapolitik. Vær opmærksom på, at dit abonnement på LeakBot ikke ændrer på din forsikringsaftale med Topdanmark. Dvs. de skader, der ikke er dækket af din forsikring, vil heller ikke være dækket, selvom du installerer LeakBot.

  Når du klikker på ”Bestil nu” herunder accepterer du flg. vilkår og betingelser:
  • iHomes Nordic må sende data til Topdanmark
  • iHomes Nordic og Topdanmark udveksler kontaktoplysninger til registreringsbrug
  • Max én gratis LeakBot pr. kunde
  • Du har en kompatibel smartphone eller tablet tilgængelig for installation af LeakBot (iOS 13.4.1 eller Android 8.0 eller nyere)
  • LeakBot skal sendes retur, hvis den ikke installeres inden for 28 dage efter modtagelse (gratis forsendelse)
  • LeakBot-vandalarmen installeres i den private bolig, der er forsikret hos Topdanmark
  • Ved opsigelse af Topdanmark-forsikringer, skal LeakBot-vandalarmen sendes retur til leverandøren (gratis forsendelse)”

 • Når du bestiller en LeakBot med Topdanmark-rabat, accepterer du som en del af aftalen, at iHomes Nordic, eneforhandler af LeakBot i Danmark, må sende oplysninger fra LeakBot til Topdanmark.

  Topdanmark er dataansvarlig for de data, LeakBot sender til os. I Topdanmark bruger vi kun oplysningerne til at vurdere, om LeakBot kan være med til at forebygge skader. Vi gemmer ikke rå-data fra LeakBot-sensoren, men kun resultatet af vurderingen samt data om eventuelle alarmhændelser. Du kan læse mere om, hvilke data vi modtager, og hvordan vi behandler persondata i Topdanmark, i vores persondatapolitik. Vær opmærksom på, at dit abonnement på LeakBot ikke ændrer på din forsikringsaftale med Topdanmark. Dvs. de skader, der ikke er dækket af din forsikring, vil heller ikke være dækket, selvom du installerer LeakBot.

  Når du klikker på ”Jeg accepterer” herunder, bliver du viderestillet til iHomes Nordics bestillingsside. Her kan du også læse mere om, hvilke oplysninger iHomes Nordic indsamler, og hvordan de behandler persondata. Klik herunder for at acceptere, at iHomes Nordic må sende data til Topdanmark.

  Jeg accepterer